23/5/13

ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ : ΣΤΗΝ 5η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Την πέμπτη θέση κατέλαβε η χώρα μας ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την ποιότητα των υδάτων της για το 2012, σύμφωνα με


την ετήσια αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Πρακτορείου Περιβάλλοντος. Στην πρώτη θέση ισοβαθμούν η Κύπρος και το Λουξεμβούργο ενώ ακολουθούν η Μάλτα και η Κροατία.

Η έκθεση αξιολογεί την καταλληλότητα τν υδάτων των παραλιών, των λιμνών και των ποταμών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ερευνώντας αν αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θεσπίσει το Ευρωπαϊκό Πρακτορείο Περιβάλλοντος.

Τα αποτελέσματα της αξιολογήσης εκτιμώνται ως θετικά καθώς το 94% τν παραλιών, των λιμνών και των ποταμών της Ένωσης πληρεί τις προϋποθέσεις. Το 2011 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 92%.

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, τα νερά της Κύπρου αξιολογήθηκαν ως «εξαιρετικά», το ίδιο και εκείνα του Λουξεμβούργου.

Ακολουθούν η Μάλτα (97%), η Ελλάδα (93%), η Γερμανία (88%), η Πορτογαλία (87%), η Ιταλία (85%), η Φινλανδία (83%) και η Ισπανία (83%).

Η Κροατία, η οποία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιουλίου, διαθέτει επίσης εξαιρετική ποιότητα νερών με ποσοστό 95%, γεγονός που την καθιστά πλέον κατάλληλη για κολύμπι.

 newscity1.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: