1/4/13

ΕΛΕΟΣ !! ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ !!!

 Βγαλμένη από τα πιο τρελά σενάρια ψυχολογικών θρίλερ, η ιστορία του Μάικ Μέριλ από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ ξεκινάει το 2008 όταν, σε μια ακόμη προσπάθειά του να τα καταφέρει ως επιχειρηματίας, αλλά και να βγάλει μερικά «ψιλά» αποφάσισε να μετατρέψει τον εαυτό του σε εταιρεία, να βγάλει 100.000 μετοχές και να τεθεί προς πώληση με τιμή ένα ευρώ το...
κομμάτι.
Κάθε μερίδιο θα είχε κέρδος από τα χρήματα που θα έβγαζε ο Μάικ πέρα από την επίσημη δουλειά του σε τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.
Μέσα σε δέκα ημέρες, γνωστοί και φίλοι, είχαν ήδη αποκτήσει 929 μερίδια εξασφαλίζοντας κάποια λίγα χρήματα άμεσα για τον Μάικ, ενώ το υπόλοιπο 99,1% το κράτησε ο ίδιος για τον εαυτό του.
Ωστόσο, ο ίδιος κατέχει μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι οι υπόλοιποι μέτοχοι θα αποφασίζουν για το τι θα κάνει στη ζωή του, όπως τι ρούχα θα φοράει ή με ποια κοπέλα θα βγει ραντεβού και ακόμη παραπέρα.
Ο Μέριλ μάλιστα το πήγε ακόμη παραπέρα, πληρώνοντας έναν προγραμματιστή με 500 μερίδια / μετοχές και άλλα 500 δολάρια για να στήσει μια ιστοσελίδα , το KmikeyM.com μέσω της οποίας οι μέτοχοι θα μπορούσαν να ψηφίζουν για τις όποιες επιλογές του Μάικ, ενώ μέσω αυτής της πλατφόρμας θα έχουν τη δυνατότητα να πουλάνε και να αγοράζουν τις μετοχές τους.
Για παράδειγμα, το Φεβρουάριο του 2008 οι μέτοχοι καταψήφισαν ένα σχέδιό του να γυρίσει ένα μικρό βίντεο για να προωθήσει τις μετοχές του, αλλά ένα μήνα μετά ενέκριναν μια επένδυση του Μάικλ, ύψους 80 περίπου δολαρίων σε ένα εκτροφείο κοτόπουλων στη Ρουάντα.
«Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο μπορώ να προσελκύσω ανθρώπους για να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις για εμένα» δήλωνε ο Μάικ πριν από μερικά χρόνια και συνεχίζει να το πιστεύει παρότι έχει ήδη ζήσει το σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού.
Εχει βιώσει δεκάδες σκαμπανεβάσματα στην τιμή της μετοχής του, έχει μπλέξει αφόρητα με τη γραφειοκρατία, ενώ και τα συγκρουόμενα συμφέροντα των μετόχων του τον έχουν οδηγήσει σε ουκ ολίγες συγκρούσεις και προβλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια.
Οπως δηλώνει οι μέτοχοι τον ανάγκασαν να γίνει ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών, του επέτρεψαν να φορά ρούχα Brooks Brothers και επέλεξαν το πρόγραμμα που ακολουθεί στο γυμναστήριο. Του επέβαλαν επίσης να βγαίνει με την κοπέλα της προτίμησής τους, αφού όμως τους υπέβαλε πρώτα έκθεση για την εμπειρία του πρώτου ραντεβού τους και προηγήθηκαν μεγάλοι καβγάδες από αντικρουόμενα συμφέροντα.
Δεν ήταν, βέβαια, η πρώτη που φορά που ο Μέριλ προσπάθησε να ξεκινήσει μια επιχείρηση, καθώς, στο παρελθόν είχε δοκιμάσει να στήσει μια εταιρεία για μπακαπ δεδομένων, κάποια video games, αλλά και μια ομάδα γευσιγνωσίας εξειδικευμένης στο ουίσκι, ωστόσο, αυτή η επικίνδυνη εκδοχή των Sims με σάρκα και οστά δείχνει να πηγαίνει καλά.
Για όσους ενδιαφέρονται η μετοχή αυτή τη στιγμή κοστίζει περίπου δέκα τρία δολάρια ενώ το limit up της υπήρξαν τα είκοσι δολάρια πριν από λίγο καιρό.
Απίστευτο κι όμως αληθινό, ο 35χρονος, Μάικ Μέριλ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου, καθώς, παρά το γεγονός ότι είναι ελεύθερος, ο εαυτός του δεν.. ανήκει στον ίδιο, αλλά στους μετόχους του.

 picantiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: