20/4/13

ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Ως εκπαιδευτικος απευθυνομαι στην κοινωνια... μα κυριως σ ολους αυτους που μας δαιμονοποιουν εμας τους εκπαιδευτικους και μας εχουν στησει απο καιρο στον τοιχο και μας
πυροβολουν.. Δε θα μπω ακομα στον κοπο να δικαιολογησω καποια αδικαιολογητα οσα ασχημα δλδ βλεπω σε συναδελφους που ετσι κι αλλιως τα εντοπιζουμε σε καθε χωρο εργασιας.Δεν εχω τετοιο σκοπο τωρα.

Θελω πολυ ομως να σας πω πως τον επομενο καιρο θα ακουσετε για διαφανεια στη δημοσια παιδεια για αξιολογηση για αυτοαξιολογηση των σχολικων μοναδων για βελτιωση ποιοτητας εκπαιδευσης για μειωση των θεσεων που τοσο πολυ λαχταρατε ολοι σας(!) γιατι εχουμε πολλους δασκαλους...και τελος για αναβαθμιση του επιπεδου των μαθητων! Οντως θα υπαρχει διαφανεια: με το ηλεκτρονικο σχολειο ξερουν πια τα παντα μεχρι και ποσα τετραγωνικα ειναι η καθε ταξη... κι ετσι θα μπορουν να στιβαξουν μεχρι και 33 μαθητες δλδ 1 τετραγωνικο για καθε μαθητη! Ακομα και στις στανες στα προβατα αναλογει χωρος 1,50 τετραγωνικα..!! Κι ετσι θα διωξουν τους περισσευαμενους καθηγητες... Και ερχεται κι η αξιολογηση ...τρομαρα τους! Οχι για να με κανουν καλυτερη! Ο εκπαιδευτικος που θελει να ειναι καλυτερος ενημερωνεται διαβαζει πηγαινει σεμιναρια.. Η αξιολογηση η δικη τους δεν περιλαμβανει σεμιναρια περιλαμβανει μονο απολυσεις. Αυτο ειναι το ποθουμενο! Φυσικα θα αρχισουν με τους επιορκους και καλα θα κανουν ... Ωστοσο σιγουρα θα υπαρχουν κι εκεινοι που εχουν εμπλακει για ασχετο λογο σε μηνυσεις κι αυτοματως κι αυτοι θα μπαινουν σε διαθεσιμοτητα! Καλα αν ειναι ενοχοι, αλλα αν ειναι αθωοι; και ξερετε ποσο χρονοβορα ειναι τα δικαστηρια και χωρις δουλεια και χρηματα αντε να βρεις δικηγορο να βρεις το δικιο σου... Θα ζουν λοιπον τουτοι αναμεσα στους οικειους τους με τη ρετσινια του επιορκου χωρις να εχει ακομα αποδειχθει! Αλλιως μεγαλωσαμε ρε γμτ... με το ρητο "αθωος μεχρι αποδειξεως του αντιθετου". Επιμενω σ αυτο γιατι οι εκπαιδευτικοι αν οχι ολοι ειμαστε ανθρωποι ευαισθητοι και φιλοτιμοι! Επειτα αφου εχουν ολα "στρωσει" θα βαλουν και το αγγλοσαξωνικο συστημα , τις εξετασεις απο δημοτικο σε γυμνασιο κι απο γυμνασιο σε λυκειο... για το καλο των μαθητων! Οσοι απο μας το προλαβαν το συστημα ξερουν πολυ καλα οτι οι αδυναμοι μαθητες εστριβαν ..."δια του αρραβωνος". Εμπαιναν στη βιοπαλη! Χα καλο! Να γελασω λιγακι! Ποια δουλεια και ποια βιοπαλη; Υπαρχουν δουλειες σημερα; Το χαμαλη θα κανουν...απο μικρα! Πανε δλδ και τα δικαιωματα του παιδιου! Το δικαιωμα στην μορφωση κι ισως και στο παιχνιδι! Μειωνεται ο αριθμος λοιπον των μαθητων συρρικνωνονται τα σχολεια... Ε καλα αντε μπρε! Ξεχασα! Φτιαχνουν καινουριες φυλακες... Για καθε σχολειο που κλεινει ανοιγει μια φυλακη... δεν τ ο εγραψαν τυχαια αυτο! Αντε κι εις αλλα με υγεια!

Από e-mail αναγνώστη

Δεν υπάρχουν σχόλια: