22/4/13

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΑΜΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ


Μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι κατά του νομοσχεδίου που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου
 
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού σήμερα με την ελπίδα ότι θα μεταπείσουν τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ δύο ημέρες πριν από την οριστική έγκριση του νομοσχεδίου που θα καταστήσει τη Γαλλία την 14η χώρα παγκοσμίως που θα νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
«Ολάντ, δεν θέλουμε τον νόμο σου» φώναζαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι που, σύμφωνα με τους οργανωτές, ανέρχονταν στους 30-50.000.
Πολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν στη διαδήλωση μαζί με τα παιδιά τους, κρατώντας πλακάτ με τα οποία διαμαρτύρονταν συγκεκριμένα για το δικαίωμα που θα παραχωρηθεί στα παντρεμένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν: «Το παιδί δεν είναι δικαίωμα», έγραφε ένα από αυτά.
«Βρισκόμαστε εδώ για τα δικαιώματα των παιδιών. Δεν είναι δυνατόν να νομοθετείται η απώλεια του πατέρα ή της μητέρας. Αισθανόμαστε ότι μας λασπολογούν όταν μας χαρακτηρίζουν ομοφοβικούς», εξήγησε μια 32χρονη κρατώντας στην αγκαλιά της τον γιο της, μόλις τεσσάρων μηνών.
Νωρίς το απόγευμα, τρεις διαδηλωτές που είχαν στην κατοχή τους δακρυγόνα, ρόπαλα και σιδερογροθιές συνελήφθησαν από την αστυνομία. Δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι διέκριναν μέσα στο πλήθος τον Αλεξάντρ Γκαμπριάκ, τον ηγέτη της Εθνικιστικής Νεολαίας, μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, συνοδευόμενο από περίπου 50 υποστηρικτές του.
Την ίδια ώρα πάντως πραγματοποιήθηκε και μια αντιδιαδήλωση υπέρ του δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών στο γάμο, όμως η συμμετοχή εκεί ήταν πολύ μικρότερη.

 trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: