17/4/13

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ...?

Eντελώς ξαφνικά, εκεί που δεν είχε καν ιδέα ο "πολιτισμένος Δυτικός κόσμος" για το πού πέφτει το μικρό Μαυροβούνιο, ένα δημοσίευμα χθεσινό, σε συνδυασμό με ένα βιντεοσκοπημένο ρεπορτάζ από τον Ιούνιο του 2012, έρχεται να μας κινήσει υποψίες ότι κάποιοι ίσως να απεργάζονται σχέδια για το βαλκανικό αυτό κρατίδιο που δεν διαφέρουν πολύ από όσα είδαμε να διαδραματίζονται στην Κύπρο.


Στην περίπτωση της Κύπρου, για εβδομάδες ολόκληρες, κάποια κυκλώματα φρόντισαν ώστε να κατακλυστεί ο διεθνής Τύπος από άρθρα που μιλούσαν για το ρωσικό χρήμα που ξεπλένεται εκεί. Αφού τα μεγέθη παρουσιάστηκαν όπως τους βόλευε, ώστε να κλονιστεί η αξιοπιστία και της Κύπρου αλλά και της Ρωσίας, και ενώ οι γνωστοί «οίκοι αξιολόγησης» υποβάθμιζαν την Κύπρο συνεχώς, ΔΝΤ και ΕΕ χτύπησαν ανελέητα την μικρή κυπριακή οικονομία μέσα από μια σειρά αυθαίρετων και εκβιαστικών κινήσεων, καταστρέφοντάς την ανεπανόρθωτα.

Αν δούμε τώρα τι έχει προκύψει στην περίπτωση του Μαυροβουνίου, θα διαπιστώσουμε ότι οι ομοιότητες με την περίπτωση της Κύπρου είναι οφθαλμοφανείς. 


Ξαφνικά, η αστυνομία της ΕΕ, Europol, (η οποία, σημειωτέον, ποτέ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τις παράνομες δραστηριότητες που αφορούν στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο βρετανικό νησί Isle of Man) ανακάλυψε ότι το Μαυροβούνιο είναι ένα τεράστιο «πλυντήριο» ρώσικου μαύρου χρήματος.

Το γεγονός αυτό, αν συνδυαστεί με τις πληροφορίες που διέρρευσαν τον Ιούνιο του 2012 κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου της Λέσχης Bilderberg, σχετικά με τα σχέδια της διεθνούς ελίτ για το βαλκανικό κρατίδιο, τότε προκύπτει μια ενδιαφέρουσα εξίσωση. 

Ας δούμε πρώτα το χθεσινό δημοσίευμα σχετικά με την ξαφνική "ανακάλυψη" της Europol και αμέσως μετά, ας θυμηθούμε την ανταπόκριση του Ισπανού δημοσιογράφου Daniel Estulin από την περσινή σύνοδο των ισχυρών της Bilderberg.


"Πλυντήριο μαύρου χρήματος το Μαυροβούνιο", λέει η EUROPOL

Τι δείχνει η έκθεση της EUROPOL για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κυρίως από τη Ρωσία, στη χώρα του Μαυροβουνίου

Το Μαυροβούνιο είναι μεταξύ των μεγαλύτερων πλυντηρίων μαύρου χρήματος, καθώς εκατομμύρια που έχουν αποκτηθεί παράνομα εισρέουν στην οικονομία της χώρας, αναφέρει έκθεση της EUROPOL.

Η έκθεση κάνει λόγο για σχέσεις της ηγεσίας της χώρας τα τελευταία χρόνια κυρίως με Ρώσους μεγιστάνες, οι επιχειρήσεις των οποίων κινούνται ύποπτα. Πολλά εκατομμύρια που έχουν αποκτηθεί παράνομα στη Ρωσία καταλήγουν ως επενδύσεις, κυρίως στα ακίνητα, στο Μαυροβούνιο, σημειώνει η EUROPOL.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ακόμη ότι το Μαυροβούνιο αποτελεί σταυροδρόμι στις μπίζνες του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, αποτελώντας μια διαδρομή προς τα Βαλκάνια. 

«Η χώρα είναι ένας ενδιαφέρον προορισμός για τους λαθρεμπόρους, κυρίως λόγω της κακής εποπτείας που υπάρχει, αλλά και λόγω της ευκολίας στη δωροδοκία τελωνείων και αστυνομίας», επισημαίνει η EUROPOL, συμπληρώνοντας πως πολλοί εγκληματίες χρησιμοποιούν τα λιμάνια στις ακτές της Αδριατικής για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπως η κοκαΐνη.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αρχής για την Πρόληψη Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος της χώρας, η οποία, σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως η παραπάνω έκθεση της EUROPOL, που διέρρευσε σε ΜΜΕ, δεν ήταν επίσημη και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση στο Μαυροβούνιο.


Πηγή: b92.net      Αναδημοσίευση: ΒόρειαΤην ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: