7/3/13

ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

 Ενταση και επεισόδια με δακρυγόνα ακόμη και σε σχολείο σημειώθηκαν από το πρωί στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να μπουν στο χωριό και να πραγματοποιήσουν έρευνες σε σπίτια κατοίκων – ύποπτων για την
εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία.
Οι κάτοικοι αντέδρασαν και προσπάθησαν να εμποδίσουν τα ΜΑΤ να εισέλθουν στο χωριό και τότε ξεκίνησε η μάχη. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και έριξαν δακρυγόνα τα οποία «χτύπησαν» το σχολείο της περιοχής με αποτέλεσμα οι μαθητές να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής στο σχολείο πήγαν γιατροί προκειμένουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά που ήταν στο σχολέιο -δεν γινόταν μάθημα εκείνη την ώρα-.
Στο χωριό χτυπούσαν οι καμπάνες της εκκλησίας, ενώ οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της αστυνομίας.
Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Χρήστος Μανούρας είπε πως όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να μπει στην Ιερισσό, τότε περίπου 300 άτομα έκλεισαν το δρόμο και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά. Η ΕΛ.ΑΣ ζήτησε να ανοίξει ο δρόμος οι κάτοικοι αρνήθηκαν και τότε έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, μόνο στο σημείο και όχι στο σχολείο όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι.
«Ειναι δυνατόν να γίνει χρήση χημικών μέσα στο σχολείο. Δεν γίνεται αυτό, Η αποπνυκτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί είναι από την καύση των ελαστικών. Χρήση χημικών έγινε στο σημείο των οδοφραγμάτων», είπε ο κ.Μανούρας.
Ο Tόλης Παπαγεωργίου, Μέλος Επιτροπής Αγώνα στην Ιερισσό μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε «6 διμοιριες των ΜΑΤ στις 11.00 το πρωί συνοδεία 3 εισαγγελέων εφόρμησαν στο Ιερισσό με δακρυγόνα και χημικά. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να σταματήσει τα ΜΑΤ, αλλά η ατμόσφαιρα ειναι αποπνικτική. Εχουν γίνει 5 συλλήψεις σήμερα το πρωί και η αστυνομία μπήκε για να κάνει έρευνα στα σπίτια τους και έτσι δημιουργήθηκε η ένταση. Ο κόσμος όλος ειναι με μαλοξ και μαντήλια γιατί δεν μπορεί να ανασάνει».
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να αποσυρθούν τα ΜΑΤ

Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό της Χαλκιδικής ζήτησαν, πριν από λίγο, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
«Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πόλη της Ιερισσού και τρομοκρατούν τους πολίτες. Η τοπική κοινωνία αντιδρά στην εγκατάσταση της Μονάδας Χρυσού στην περιοχή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ» είπε ο Ευάγγελος Αποστόλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Δριβελέγκας κατήγγειλε ότι «αυτή τη στιγμή, οι δυνάμεις των ΜΑΤ περιπολούν στην πόλη και με αυταρχικές μεθόδους τρομοκρατούν τους πολίτες, έχοντας μάλιστα ρίξει και χημικά στα σχολεία». Αυτές οι συμπεριφορές δεν ταιριάζουν αυτή την εποχή, υπογράμμισε. Φοβάμαι για τα χειρότερα, είπε ο κ. Δριβελέγκας και κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε «να μην ριχθεί άλλο λάδι στη φωτιά και να καταλαγιάσουν τα πράγματα».
Την ίδια στιγμή στο twitter ανεβαίνουν συνεχούν φωτογραφίες από την περιοχή




 iefimerida.gr

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: