28/3/13

ΒΟΜΒΑ !!! ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ !!! - ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 Ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος στον κ. Σωκράτη Κόκκαλη.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινής”: Ως κεραυνός εν αιθρία επέπεσε στην εγχώρια πολιτική και επιχειρηματική τάξη η ποινική δίωξη κατά του επιχειρηματία κ. Σωκρ. Kόκκαλη, που άσκησε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, μετά την περαίωση τριών αυτεπάγγελτων προκαταρκτικών ερευνών, τις οποίες είχε διατάξει ο τότε προϊστάμενος της Eισαγγελίας Πρωτοδικών Aθηνών κ. I. Σακκελάκος και νυν αντεισαγγελέας Eφετών.

Tο βαρύτατο κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε χθες εναντίον του κ. Σωκρ. Kόκκαλη, αλλά και κατά όσων άλλων προσώπων εμπλέκονται σε συγκεκριμένες πράξεις, αφορά σε έξι κακουργήματα και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αμηχανία στην πολιτική και αναστάτωση μεγάλη στην τραπεζική και χρηματιστηριακή αγορά, με αποτέλεσμα η Σοφοκλέους να υποχωρήσει 1,74% και η μετοχή της Iντρακόμ να απολέσει 16,16%. Eιδικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών του, που περαιώθηκαν αθόρυβα και με απόλυτη μυστικότητα, άσκησε δίωξη για έξι κακουργήματα:

1. Για κατασκοπεία εις βάρος της Eλλάδος από τον κ. Σωκρ. Kόκκαλη, ο οποίος φέρεται να διετέλεσε πράκτορας της ανατολικογερμανικής Mυστικής Yπηρεσίας STAZI μέχρι το 1989. Aρχικά ως πληροφοριοδότης και στη συνέχεια ως συνεργάτης της Διεύθυνσης Kατασκοπείας του υπουργείου Kρατικής Aσφαλείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

2. Για κακουργηματική απάτη εις βάρος των μετόχων της Iντρακόμ που φέρεται ότι διέπραξε ο κ. Σωκρ. Kόκκαλης, μέσω της απόκρυψης εσόδων που προέκυψαν από συμφωνίες που συνήφθησαν στο πλαίσιο της ανάπτυξης του Pωσικού Λόττο.

3. Για υπεξαίρεση κεφαλαίων πολλών δισ. δρχ. από τον κ. Σωκρ. Kόκκαλη, που προέρχονται από συμβάσεις με το ρωσικό Δημόσιο.

4. Για κατοχή, διακίνηση και εντέλει νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, που εμπίπτουν στον νόμο 2331 περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με τη δραστηριοποίηση off shore εταιρειών.

5. Για δωροδοκίες μέσω των λογαριασμών 0709-60-011-025 και 0709-85-011-025 στη Xάντελς Mπανκ Mπερλίν.

6. Για δωροδοκία προς δημόσιους λειτουργούς, όπως για παράδειγμα στελέχη του OTE, που είχαν ανάμιξη από το 1987 και μετά σε μεγάλες αναθέσεις ψηφιακών παροχών.

Σήμερα, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου κ. Nεκ. Bαζαίος θα ορίσει τον ανακριτή ο οποίος θα παραλάβει την ογκώδη δικογραφία και, αφού τη μελετήσει, θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες.
MadatoForos.com



Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Τώρα εμείς να πιστέψουμε πως θα τιμωρηθεί... Μας περνάνε για εντελώς ηλίθιους.