24/3/13

Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

Σε δραματικούς τόνους περιγράφουν τα γεγονότα στην Κύπρο στις ανταποκρίσεις τους τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία τα οποία σχολιάζουν τόσο τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας της Μεγαλονήσου να βρει μία λύση όσο και των Ευρωπαίων εταίρων να πιέσουν την
Λευκωσία να αποδεχθεί τις προτάσεις τους.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του δημοσκόπηση, μέσα από την οποία καλεί τους αναγνώστες να ψηφίσουν, εάν θα επισκέπτονταν την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό.  

Η πλειοψηφία των απαντήσεων είναι αρνητική.«Η Κύπρος αρνείται να μάθει από τα λάθη της» γράφουν οι New York Times, τονίζοντας ότι η χώρα «θα πληρώσει ακριβά τις αμαρτίες της». 

«Τα τελευταία χρόνια, το πρώτο μεγάλο λάθος τους ήταν ότι το 2004 απέρριψαν το σχέδιο του ΟΗΕ για την ενοποίηση νησί τους. Αυτό εκνεύρισε τους Ευρωπαίους εταίρους και έβαλε την Κύπρο σε μια αδύναμη στρατηγική θέση, αφήνοντας μια ουλή σε όλο το νησί» υποστηρίζει ο αρθρογράφος των New York Times.

«Η Eυρωζώνη προσφέρει στην Κύπρο την έξοδο από το ευρώ» είναι ο τίτλος της βρετανικής Telegraph. 

Στο σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας αναφέρεται ότι αν οι Κύπριου δεν δεχτούν τα αιτήματα της ΕΕ και του ΔΝΤ, είναι πολύ πιθανό να βγουν από το κοινό νόμισμα.«Αν η Κύπρος δεν συμφωνήσει θα αντιμετωπίσει την οικονομική κατάρρευση την Τρίτη και μπορεί να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη που θα βγει εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ» γράφει η Telegraph.


www.newsbomb.gr


Σχόλιο ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ : Το ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν την ένωση με τους Τουρκοκύπριους, με τον όρο να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, αλλά και οι έποικοι που πήραν τα έρημα σπίτια των ξεριζωμένων Ελληνοκυπρίων, διαφεύγει...όλως τυχαίως στο CNN...Το κακό όμως είναι, που δεν βγήκε κανένας Έλληνας να τους τους το θυμίσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: