4/3/13

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ

 H VPRC έκανε μια έρευνα για τα σκάνδαλα στην Ελλάδα και μας είπε τα αυτονόητα. Πρώτο βασικό συμπέρασμα ότι το 99% αποδίδει τις ευθύνες για τα οικονομικά σκάνδαλα στους πολιτικούς. Αυτό σημαίνει λοιπόν ή ότι το 1% των πολιτών εξακολουθεί να εμπιστεύεται τους πολιτικούς ή ότι κάποιοι από αυτούς που απάντησαν είναι πολιτικοί.



Το δεύτερο βασικό συμπέρασμα είναι ότι το 91% δεν πιστεύει τα ΜΜΕ όταν γράφουν για σκάνδαλα. Έχουμε λοιπόν ένα...........

τεράστιο ποσοστό του 9% που συνεχίζει να πιστεύει τους ολοσέλιδους τίτλους που κατηγορούν όσους δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των εκδοτών για συμμετοχή σε σκάνδαλα. Όποιος έχει παρακολουθήσει τα ΜΜΕ ξέρει ότι κατασκευάζουν ψεύτικα σκάνδαλα και θάβουν τα πραγματικά. Για κρίση αξιοπιστίας των ΜΜΕ κάνει λόγο η εφημερίδα των συντακτών που δημοσίευσε την έρευνα. Δεν υπάρχει καμία «κρίση». Απλά ο κόσμος έχει καταλάβει εδώ και χρόνια ότι τα ΜΜΕ τον κοροϊδεύουν.
Ποιο σκάνδαλο είναι σημαντικότερο; Φυσικά η λίστα Λαγκάρντ. Μια υπόθεση που εμπλέκονται πανίσχυροι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες και σερνότανε από το 2010 χωρίς κανένας «ερευνητής» δημοσιογράφος να την πάρει χαμπάρι, για να αποκαλυφθεί τελικά το 2012. Και δεν θα είχε αποκαλυφθεί αν δεν εμπλέκονταν μια ξένη χώρα και δεν ήταν οι συνθήκες στην Ελλάδα τέτοιες που να απαιτείται να εντοπιστούν οι μεγάλοι φοροφυγάδες. Αν η λίστα Λαγκάρντ είχε παραδοθεί από τη Γαλλία σε καλύτερες για την Ελλάδα εποχές  τα ΜΜΕ θα την είχαν θάψει και θα είχαν δημιουργήσει ένα άλλο σκάνδαλο για να ασχολούμαστε. Ούτε να φανταστεί δεν μπορεί κανένας πόσα άλλα πραγματικά σκάνδαλα έχουν παραγράφει  χωρίς να τα έχει μάθει κάνεις.


Νικήτας

kafeneio-gr.blogspot.gr

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: