7/2/13

ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ..."ΦΡΑΓΚΟ" ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΕ ΩΣ ΤΩΡΑ

"Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος"
Αμφίβολος καθίσταται ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος, λόγω ...της κακής πορείας των εισπράξεων φόρων στον πρώτο μήνα του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιανουάριο οι καθαρές εισπράξεις του Δημοσίου ήταν μειωμένες κατά 7% σε σχέση με το στόχο που έχει τεθεί και 16% ολιγότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Προκύπτει έτσι από το ξεκίνημα της χρονιάς μια «μαύρη τρύπα» έναντι των στόχων στο Μνημόνιο, ύψους 305.000.000 ευρώ.
Oι ΔΟΥ εμφάνισαν μείωση εισπράξεων σχεδόν 20%, αλλά η κακή εικόνα δεν φαίνεται να ανατρέπεται ούτε με την προσθήκη των πληρωμών φόρων που έγιναν στις τράπεζες. Συνολικά οι εισπράξεις του Δημοσίου, τον περασμένο Ιανουάριο ανήλθαν σε 4,05 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,35 δισ. ευρώ.
Αν λάβει, δε, κανείς υπόψιν ότι τα έσοδα του περσινού Ιανουαρίου είχαν φτάσει στα 4,82 δισ ευρώ, η φέτος τον Ιανουάριο μπήκαν στα κρατικά ταμεία 775 εκατ. ευρώ λιγότερα από πέρυσι!
Φαίνεται πάντως πως ενώ ο κόσμος προσπαθεί να πληρώσει ους φόρους του, στερεί το σπίτι του και την αγορά από άλλες δαπάνες, με συνέπεια να χάνει και πάλι έτσι έσοδα το κράτος. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι μεγαλύτερες απώλειες εσόδων (15%!) καταγράφονται στις εισπράξεις του ΦΠΑ, λόγω της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης. Αντιθέτως αύξηση κατά 9% -10% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τους φόρους στα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία.
 
 
 http://planet-greece.blogspot.com/Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: