8/1/13

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ MEGA

 Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε για συγκάλυψη στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και ότι «δεν θέλει, ούτε κάθαρση, ούτε δικαιοσύνη», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας,
μιλώντας σήμερα σε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα περιμέναμε από τον πρωθυπουργό, αντί να επιδίδεται σε πολιτικά τεχνάσματα συγκάλυψης, να μας ενημερώσει πλήρως για τις επτά λίστες με μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά, κατά τη σημερινή συνάντησή του με την κ. Μέρκελ, να ζητήσει τη λίστα Χριστοφοράκου, καθώς και τη λίστα των Ελλήνων καταθετών, στις γερμανικές τράπεζες. Αλλά, πρόσθεσε, ο κ. Σαμαράς «δεν θέλει ούτε κάθαρση, ούτε δικαιοσύνη, ομερτά και συγκάλυψη θέλει, για να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός στη χρεοκοπημένη Ελλάδα των σκανδάλων και της διαπλοκής».
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη κάθαρσης και ότι δεν θα επιτρέψει «καμία συγκάλυψη, καμία ατιμωρησία» και υπογράμμισε ότι η στάση αυτή αφορά και όσους ελέγχονται ήδη για τυχόν ποινικές ευθύνες και όσους επιβαρυνθούν, αν προκύψουν νέα στοιχεία. Απέρριψε κατηγορηματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται τέτοια επιχείρηση από το κόμμα του, καθώς «μια χαρά τα κατάφεραν από μόνοι τους…».
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο «σύστημα εξουσίας, που κατάντησε τον τόπο μας αποικία χρέους», σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν στοχοποιεί πολιτικούς, ταυτόχρονα όμως, τόνισε, «δεν θα συμβάλουμε και στην τόσο εξόφθαλμη επιχείρηση συγκάλυψης ενός διαχρονικού σκανδάλου, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, του σκανδάλου της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής του μεγάλου κεφαλαίου».
Ο κ. Τσίπρας έκανε εκ νέου λόγο για «αμαρτωλό τρίγωνο», που τώρα έχει την τιμητική του και στον διεθνή Τύπο, δηλαδή για τραπεζίτες, ΜΜΕ και επιχειρηματίες, προσθέτοντας ότι «πολλούς από αυτούς, τους συναντήσαμε στη λίστα Λαγκάρντ». Μίλησε για «μια παρέα 100 οικογενειών πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, που διαχειρίζεται τις τύχες αυτού του τόπου 40 χρόνια» για «μια παρέα διαπλοκής και διαφοράς που τελικά χρεοκόπησε τη χώρα» και για «πολιτικούς και αχυρανθρώπους, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές, προμηθευτές του δημοσίου, μιντιάρχες» που «με θράσος έλεγαν ότι για τη κρίση φταίνε οι εργάτες και οι δημόσιοι υπάλληλοι».
Αναφερόμενος στη δανειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, o κ. Τσίπρας ζήτησε «να μην παραμυθιάζουν τον κόσμο για το δάνειο που έλαβε το σύστημα της προπαγάνδας και δημοσίων έργων από την τραπεζοκρατία του τόπου με κυβερνητική εντολή, λίγες ημέρες πριν την τοποθέτηση επιτρόπου σε αυτές».
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι «ο λαός θα αποκαθηλώσει το αμαρτωλό τρίγωνο της εξουσίας και θα δώσει εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζεται, δεν συγκαλύπτει, και κυρίως δεν εγκαταλείπει τους πολίτες για να αγκαλιάσει το σύστημα της διαπλοκής και τους χρεοκοπημένους πολιτικούς μηχανισμούς» είπε.
Έθεσε σε ετοιμότητα την παράταξη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους επόμενους τρεις μήνες, όπως είπε, μια νέα δέσμη μέτρων «που δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο και θα πάει τη χώρα έναν αιώνα πίσω» εκτιμώντας ότι το επόμενο τρίμηνο η κυβέρνηση θα προωθήσει την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διευκόλυνση των απολύσεων, τη μείωση των αποζημιώσεων, την πλήρη ευελιξία στην εργασία, νέες μειώσεις στους μισθούς - μέσω της κατάργησης των επιδομάτων και το πάγωμα των τριετιών - και απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

 newsbomb

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: