23/1/13

ΤΟ HEAVY METAL ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΥΣ

Είστε έφηβοι και ακούτε συγκροτήματα όπως οι Metallica, Iron Maiden, Slayer, Black Sabbath, Megadeth, Motorhead, Pantera; Τότε θα αναπτύξετε ή ήδη έχετε παραβατική συμπεριφορά.

Αν πάλι προτιμάτε την ποπ, την κλασική μουσική, ή την τζαζ τότε θα έχετε έναν εντιμότατο βίο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό Pediatrics και συσχετίζει τις μουσικές προτιμήσεις με την εγκληματικότητα κατά την εφηβεία.
Όπως αναφέρει η μελέτη που διήρκησε τέσσερα χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε 140 αγόρια και 160 κορίτσια από την Ολλανδία, «για το 80-90% των νέων μεταξύ 12 και 18, η μουσική αποτελεί σημαντικό μέσο το οποίο βελτιώνει τη διάθεσή τους, τους βοηθά να αντιμετωπίσουν προβλήματα και να αναπτύξουν κοινωνική συμπεριφορά».
Οι νέοι που συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με τις μουσικές προτιμήσεις τους. Διαπιστώθηκε τότε ότι τα παιδιά που είχαν σημειώσει ότι αγαπούν τη ροκ μουσική (στην έρευνα η κατηγορία συμπεριλαμβάνει και την heavy metal, τη gothic και την punk), την αφροαμερικανική μουσική (όπως rhythm and blues) και την trance, techno ή την hardhouse είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν παραβατική συμπεριφορά, είτε είχαν ήδη αντιμετωπίσει θέματα όπως εμπλοκή σε βανδαλισμούς, μικροκλοπές, συμμετοχή σε συμμορίες, σε αντίθεση με όσους επέλεξαν την ποπ, την τζαζ και την κλασσική μουσική που είχαν μια πιο ήρεμη ζωή.
Ο επικεφαλής της έρευνας Τομ τερ Μπογκτ του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, πάντως φάνηκε κι ο ίδιος έκπληκτος με το αποτέλεσμα. «Μείναμε άφωνοι με το αποτέλεσμα. Το ελέγξαμε πολλές φορές», δήλωσε. Συμπλήρωσε μάλιστα πως «όποιος ακούει τζαζ ή κλασική μουσική έχει την τάση να έχει λιγότερο δραματική συμπεριφορά και να μένει μακριά από παραβάσεις».
Βέβαια και ο ίδιος ίσως δε μπορεί να πιστέψει πλήρως τη μελέτη του καθώς όπως αποκάλυψε «ο πρώτος μου δίσκος ήταν ένας των Beach Boys, ο δεύτερος των Black Sabbath, ενώ άκουγα heavy metal από τα 16 μου». Βέβαια αργότερα προσθέτει πως «κι εγώ είχα μερικά μικρο-προβλήματα, όμως τίποτα σοβαρό».
Αυτό ωστόσο που δείχνει να τον ανησυχεί ιδιαίτερα είναι οι μουσικές προτιμήσεις του δεκάχρονου γιου του ο οποίος όπως λέει «ακούει Rammstein αλλά και Τζάστιν Μπίμπερ. Πρέπει να τον προσέχω».

 yahoo.gr

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: