11/1/13

ΝΕΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΤΕΛΟΣ...ΚΙ ΑΥΤΟ


Σε κλείσιμο του ιστορικού εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι Κορινθίας, προχώρησε η Pepsico HBΗ.
Η αμερικάνικη πολυεθνική, όπως επισημαίνει η Ημερησία, ανακοίνωσε προχθές στους περίπου 20 εργαζομένους της μονάδας πως αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία της λόγω της σημαντικής κάμψης των πωλήσεων -υπολογίζεται σε πάνω από 60%- και των υπέρογκων ζημιών που συσσωρεύονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της εταιρείας προς τους εργαζομένους πριν την έλευση του νέου χρόνου που προειδοποιούσε για τον ορατό κίνδυνο να τερματιστεί η λειτουργία του εργοστασίου, ενώ περίπου δύο χρόνια πριν είχε ξεκινήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων (περίπου 40).
Καταλυτικό ρόλο βέβαια έπαιξε η ύφεση, η οποία επιδείνωσε την αρνητική εικόνα των πωλήσεων του εμφιαλωμένου νερού "Λουτράκι".
Η ετήσια παραγωγή, σύμφωνα με τους εργαζομένους, είχε πέσει στο τέλος του 2012 στα 3,9 εκατομμύρια κιβώτια από 8 εκατομμύρια κιβώτια πριν από μερικά χρόνια, ενώ άλλοι αναφέρουν πως η εταιρεία έχανε διαρκώς έδαφος έναντι των ανταγωνιστών της.
Η Pepsico ΗΒΗ έκανε γνωστό ότι θα αποζημιώσει στο έπακρο τους 20 εργαζομένους που θα θελήσουν να αποχωρήσουν, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται να μετακινηθούν στο άλλο εργοστάσιο της εταιρείας στα Οινόφυτα.
Όσον αφορά στις φήμες για ενδιαφέρον στρατηγικού επενδυτή να αποκτήσει τα σήματα του εμφιαλωμένου νερού "Λουτράκι" με βασικούς υποψήφιους τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου δεν επιβεβαιώνονται.
Μοναδικός υποψήφιος είναι ο δήμος Λουτρακίου, ο οποίος ενδιαφέρεται να εκμεταλλευτεί τη μονάδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στην παρούσα φάση.
Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο στο Λουτράκι που εμφιάλωνε το φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ - Λουτράκι πέρασε στον έλεγχο της Pepsico το 1989 όταν εξαγόρασε την HBH - Παναγόπουλος.
staparaskinia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: