7/1/13

ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΜΕΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΜΕ
ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Στο οικονομικό πυρ το εξώτερον στέλνει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου εφημερίδες και περιοδικά, κυρίως της περιφέρειας, λόγω της μνημονιακής κατάργησης του μειωμένου ταχυδρομικού τιμολογίου που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα.

Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει πριν λίγες εβδομάδες ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου πιστός τηρητής των Μνημονίων αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«Εν’ όψει των νομοθετικών μεταβολών, τα ΕΛΤΑ προτείνουν στους ιδιοκτήτες των εντύπων που πλέον δεν δικαιούνται να κάνουν χρήση του εκ του νόμου μειωμένου ταχυδρομικού τιμολογίου, ειδικό τιμολόγιο προκειμένου να ταχυδρομούν τα έντυπά τους με μειωμένο κόστος. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συμφωνία μεταξύ ΕΛΤΑ και ΕΔΙΠΤ για ειδική τιμολογιακή πολιτική».

Σημειώνεται ότι ο Τέρενς Κουίκ συνομιλώντας με εκπροσώπους περιοδικών και εφημερίδων της περιφέρειας εισέπραξε την πλήρη απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι τα αυξημένα τέλη των ΕΛΤΑ που καλούνται να αντιμετωπίσουν, «θα τους τσακίσει οικονομικά και κυκλοφοριακά» όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Εάν αναλογιστούμε ότι ο κ. Σίμος Κεδίκογλου δεν προέβαλλε και καμία αντίρρηση στο νέο χαράτσι 1,5% που επεβλήθη στα έσοδα των περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και των πανελλαδικών, υπέρ του… Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (το οποίο χρηματοδοτούσε μέχρι σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού) είναι απολύτως αντιληπτό ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη δεν κάνει απολύτως τίποτα για να μην εξοντωθούν οικονομικά τα περιφερειακά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: