27/12/12

BLACKROCK ΚΑΙ ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ "ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ


  Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης διαστρεβλώνουν τις αγορές κεφαλαίου, αποδίδοντας την ίδια αξιολόγηση σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ταϊλάνδη και το Καζακστάν, εκτιμά o κορυφαίος στον κόσμο διαχειριστής κεφαλαίου BlackRock, που έχει συγκροτήσει δικό του δείκτη...
υπολογισμού του κρατικού ρίσκου.
Ενώ 23 χώρες αξιολογούνται μεταξύ «BBB+» και «BBB-» από τον οίκο Standard & Poor's, δηλ. με τους χαμηλότερους βαθμούς επενδυτικής διαβάθμισης, έναντι μόλις 15 το 2008, τότε που άρχιζε η χρηματοπιστωτική κρίση, η αναλογία του χρέους τους προς το ΑΕΠ κυμαίνεται από 12% για το Καζακστάν, 44% για την Ταϊλάνδη και 126% για την Ιταλία. Την ίδια ώρα το κόστος ασφάλισης των ιταλικών ομολόγων από πιθανή στάση πληρωμών, που αξιολογούνται στη βαθμίδα «ΒΒΒ+», είναι σχεδόν τριπλάσιο από αυτό των ομολόγων του Καζακστάν, που έχουν όμως την ίδια αξιολόγηση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Η BlackRock, η οποία διαχειρίζεται ενεργητικό αξίας 3,7 τρισ. δολαρίων, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της σύστημα υπολογισμού του ρίσκου των κρατικών ομολόγων, κρίνοντας ότι οι μετρήσεις των διεθνών οίκων είναι αναξιόπιστες.
Από:  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: