25/11/12

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΟΥ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ !!?

 Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» πήρε επιχορήγηση 11,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για να καλύψει τις κτιριακές του ανάγκες (!!!) μόλις 22 ημέρεςαφού ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αντώνης Σαμαράς.Πρόεδρος του Ινστιτούτου είναι ο κος Αλέξανδρος Σαμαράς (αδερφός του
πρωθυπουργού της χώρας).
Μάλιστα, εκ του νόμου, το συγκεκριμένο Ινστιτούτο διοικείται διαχρονικά από τους κληρονόμους του Μπενάκη, δηλαδή την οικογένεια Σαμαρά.Αξίζει να αναφερθεί βέβαια, ότι πρόκειται για μια επιχορήγηση που το ινστιτούτο διεκδικούσε για πέντε χρόνια, χωρίς να την πάρει, αλλά την πήρε 22 μέρες αφού έγινε πρωθυπουργός ο αδελφός του προέδρου του!

Και μία σημαντική λεπτομέρεια: Το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης. Σαν να μην έφτανε αυτό, το εν λόγω ινστιτούτο επιχορηγήθηκε επίσης με άλλες 600.000 για κατασκευή θερμοκηπίου. Συνολικά, ήταν ένα από τα ελάχιστα ερευνητικά κέντρα στα οποία όχι απλώς δεν έγινε μείωση εσόδων αλλά έλαβε μεγαλύτερες επιχορηγήσεις συγκριτικά με το 2010 και 2011.

Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» για το 2012 θα λάβει επιχορήγηση:
- Από τον κρατικό προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ.
- Από ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμούς και ειδικούς λογαριασμούς του εξωτερικού 1 εκατ. ευρώ.
- Από τον τακτικό προϋπολογισμό για επενδύσεις, μελέτες, έρευνες και πειραματικές εργασίες 150.000 ευρώ.
Επίσης θα λάβει 250.000 ευρώ από χορηγίες ενώ υπάρχουν και άλλα προβλεπόμενα έσοδα από την επιχειρηματική δραστηριότητα του ΝΠΔΔ που συνολικά φτάνουν το ποσό των 4.106.250 ευρώ.
Από την άλλη τα έξοδα του «Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου» αναμένεται να φτάσουν τα 5.808.000 ευρώ.
Άρα… Και ερευνητικά προγράμματα… Και έργα από το Υπουργείο… Και έργα από τους Δήμους… Και έργα από άλλους φορείς… Και χορηγίες Και φυσικά κρατική επιχορήγησης. Αλλά...και έλλειμμα 1,7 εκ ευρώ.
Να χαίρεστε την ανάπτυξη και τη διαφάνεια κε Πρωθυπουργέ...

http://mavrioxia.gr/blackadder-bite/790-11-5.htm
lhttp://www.gkatzios.com/2012/11/115.html



Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: