18/11/12

ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

 Οι Κύπριοι αδερφοί μας ζουν δράμα ανάλογο με της Ελλάδας. Κι ακόμη χειρότερο. Διότι η ματωμένη Κύπρος, η Κύπρος της τουρκικής κατοχής, εδώ και λίγους μήνες βιώνει την...
ευρωπαϊκή κατοχή. Αναθεματίζει την ώρα και στιγμή που μπήκε στην ΕΕ, μια και η οικονομία της από υγιέστατη και ανθηρή, με εθνικό νόμισμα την κυπριακή λίρα, από τα ισχυρότερα παγκοσμίως, ξαφνικά βρέθηκε υπό τον έλεγχο της τρόικας και των δανειστών! Το ευρώ, ως μεταδοτική νόσος προσέβαλε την οικονομία της Κύπρου και την κατέστησε όμηρο της Μέρκελ. Και όλα αυτά, λίγους μόνο μήνες μετά την ανακήρυξη της κυπριακής ΑΟΖ και την έναρξη ερευνών για φυσικό αέριο στο Αιγαίο, σε συνεργασία με το Ισραήλ.

Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέλαβαν την προ καιρού αιφνίδια επίσκεψη της Μέρκελ στην Κύπρο, ως ένδειξη ενδιαφέροντος της καγκελαρίου για ενεργειακή συνεργασία της χώρας της με το νησί της Αφροδίτης. Τα πράγματα όμως ήταν εντελώς διαφορετικά: η Γερμανία έχει στόχο να κατακτήσει την Κύπρο! Μετά την Τουρκία, οι Κύπριοι αδερφοί μας βιώνουν πλέον μία νέα κατοχή-αρπαγή του νησιού τους. Ήδη στην Κύπρο οι αδερφοί μας έχουν καταλάβει την παγίδα που έχουν στήσει σε βάρος τους οι δανειστές και αρχίζουν να ξεσηκώνονται. «Μας κλέψατε την ελευθερία, παραβιάσατε τα δικαιώματά μας, θέλετε να αρπάξετε και την υπόλοιπη Πατρίδα μας; Ε όχι, φτάνει πια», διαμηνύουν σε κάθε κατεύθυνση και με οργή, οι Κύπριοι. Ειδικά αυτές τις μέρες που στην Αθήνα τιμάται η επέτειος του Πολυτεχνείου, στην Κύπρο ξυπνούν οι μνήμες της κατοχής και διχοτόμησης του νησιού, μια και η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την αντίστροφη μέτρηση για την Κυπριακή τραγωδία του 1974.

Η τρόικα σφίγγει την θηλιά γύρω από τον λαιμό του Κυπριακού λαού. «Η τρόικα θέτει όρους οι οποίοι δύσκολα μπορούν να γίνουν αποδεκτοί», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων.

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ!

Οι αδερφοί μας Κύπριοι, παρά τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν βρεθεί, αντιστέκονται στους νέους εισβολείς, τους Ευρωπαίους εταίρους και την Μέρκελ!

Η κυπριακή κυβέρνηση επιδεικνύοντας εντυπωσιακή αντοχή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καταφέρνει να αναχαιτίζει τις προτάσεις για υποθήκευση των φυσικών ενεργειακών πόρων της, που επιδιώκουν πεισματικά Γερμανία και ΔΝΤ. Η τρόικα ουσιαστικά στοχεύει να αναλάβει την διακυβέρνηση της Κύπρου, όπως έχει κάνει και με την Ελλάδα, με σαφή σκοπό τον έλεγχο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου του νησιού.

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών SOR ( Save Our Rights)


 Στο μεταξύ στις 4 Νοεμβρίου 2012, συγκροτήθηκε στην Αθήνα, η επιτροπή για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών η οποία ονομάζεται «Ευρώπη SOR (Save Our Rights) - Δράσεις Τώρα για την Κύπρο».

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της συντονιστικής Επιτροπής, «σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού της Κύπρου και η ανάληψη δράσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ανάδειξη της Κύπρου σε Ευρωπαϊκό κέντρο νεολαίας, ειρήνης, πολιτισμού, καθώς και η δημιουργία στην Κύπρο της Πόλης της Ευρώπης».

Η δράση της Ευρώπης SOR (Save Our Rights), αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα προς την υποκριτική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία ενώ δείχνει αμείλικτη αποφασιστικότητα όταν παραβιάζονται οι οικονομικοί όροι των συνθηκών, παραμένει απαθής στη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κυπριακού λαού στο σύνολο του!!!

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα επισημαίνει η SOR: «Με τις δράσεις μας στοχεύουμε η Ε.Ε. να εγγυηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις βασικές ελευθερίες και την ασφάλεια του λαού της Κύπρου στο σύνολό του. Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών ως θεσμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει στόχο να συγκεντρώσει 1.000.000 υπογραφές, ώστε οι προτάσεις της επιτροπής να κατατεθούν με πρόταση νόμου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Μέλη της συντονιστικής επιτροπής της SOR, είναι: Ζαχαρίας Τσίρτος, Παναγιώτης Χριστοφόρου, Χριστίνα Πάνου, Ευάγγελος Μπουρνούς, Μιχάλης Βιολάρης, Άντρη Αλεξάνδρου, Χρήστος Μαμμίδης, Δημήτρης Στεφανίδης, Νικόλαος Βιολάρης, Γρηγόρης Κουνναμάς και Μαρία Ασπραδάκη.

Το link της ομάδας στο facebook είναι : https://www.facebook.com/groups/126005564219294/ ή πληκτρολογώντας Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών Ευρώπη SOR ( Save Our Rights)

ΕΥΡΩΠΗ S.O.R. (Save Our Rights)

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η S.O.R. με το παρακάτω κείμενο προτείνει δράσεις οι οποίες θα κατατεθούν ως πρόταση νόμου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ιδού τι αναφέρει:

«Οι υπογράφοντες το παρόν κείμενο, λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι:

Α. Η Ε.Ε. δείχνει αμείλικτη αποφασιστικότητα όταν παραβιάζονται οι οικονομικοί όροι των συνθηκών-αναλαμβάνοντας δράσεις που οδηγούν Λαούς στην ανεργία και την φτώχεια-ενώ παραμένει απαθής όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι στοιχειώδεις ελευθερίες του Λαού της Κύπρου.

Β. Η πεμπτουσία συγκρότησης της Ε.Ε. βασίζεται στο δικαίωμα κάθε Ευρωπαίου πολίτη στην ελεύθερη διακίνηση, εγκατάσταση, εργασία, ιδιοκτησία και νομή περιουσίας σε οποιαδήποτε χώρα μέλος της Ένωσης. Οι νόμιμοι πολίτες της Κύπρου στο σύνολό τους (Ε/Κ και Τ/Κ) στερούνται αυτού του δικαιώματος στην ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Γ. Η Κύπρος, 38 χρόνια μετά το 1974 και 8 χρόνια μετά την ένταξή της στην Ε.Ε. παραμένει η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία υπάρχουν ακόμα ξένα στρατεύματα, τείχη, οδοφράγματα. Ο μισός περίπου πληθυσμός είτε εκδιώχθηκε βίαια από τα σπίτια, τα χωριά και τις πόλεις του (Ε/Κ), είτε εξαναγκάστηκε να τα εγκαταλείψει (Τ/Κ), βρίσκεται ακόμα στην προσφυγιά αποκομμένος από τις πατρογονικές του εστίες.

Δ. Η Ε.Ε. δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στην αυτοακύρωση του καταστατικού της χάρτη και των διακηρύξεων της. Το κυπριακό πρόβλημα δεν είναι θέμα εδαφικών και συνταγματικών διευθετήσεων. Είναι πρωτίστως θέμα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις του Λαού της Κύπρου και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Ε. Η Ε.Ε. έχει τις δομές, τους θεσμούς, την νομική αλλά κυρίως την ηθική υποχρέωση να εμπλακεί άμεσα και αποφασιστικά στην επιδίωξη λύσης που να εναρμονίζεται πλήρως με τον καταστατικό της χάρτη. Η επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή την αναφορά 0757/2011 του Ζαχαρία Τσίρτου, έχει ξεκινήσει έρευνα για συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει η Ε.Ε.

Προτείνουμε οι δράσεις αυτές να κατατεθούν σαν πρόταση νόμου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

1. Αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου στο σταυροδρόμι της Ευρώπης με την Αφρική και την Ασία και την ελκυστικότητα της ως προορισμού στην νεολαία και ανακήρυξη της σε ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

2. Ίδρυση στην Κύπρο της ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ στην οποία μπορούν να στεγαστούν:

Το Πανεπιστήμιο της Ευρώπης (με την συγκατάθεση και συνεργασία των κρατών μελών στα οποία ανήκει η αρμοδιότητα για θέματα παιδείας)

Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας

Χώροι συνάντησης και διαβούλευσης της Νεολαίας της Ευρώπης, φεστιβάλ, αθλητικές διοργανώσεις.

Χώροι έκφρασης και δημιουργίας Ευρωπαίων καλλιτεχνών και δημιουργών

Ευρωπαϊκές συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώσεις τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιστημονικοί και Πολιτιστικοί φορείς.

Μ.Κ.Ο. και Διεθνείς Οργανισμοί αρωγής στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας κ.α.

3. Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις αυτές αν υλοποιηθούν, δημιουργούν συνθήκες άμεσης παρουσίας της Ε.Ε. στην Κύπρο και δίνουν την δυνατότητα στην Ε.Ε. να εκδηλώσει την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα της να συμμετέχει σαν τρίτο μέρος στα πλαίσια της λύσης στους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι να εκλείψει η οποιαδήποτε καχυποψία ανάμεσα στις δύο κοινότητες (χωρίς να απαιτούνται ρατσιστικοί διαχωρισμοί και πολύπλοκες και μη λειτουργικές διατάξεις στο Σύνταγμα της) και να μπορεί να εγγυηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις βασικές ελευθερίες και την ασφάλεια του Λαού της Κύπρου στο σύνολό του.

ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ»!

Ζ. ΤΣΙΡΤΟΣ: «ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ Ο ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ»

Ο πολιτευτής Ζαχαρίας Τσίρτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της SOR, με δηλώσεις του στην «Ελεύθερη Ώρα», τόνισε: «Ποιος θα μας δώσει πίσω την Πατρίδα και τα δικαιώματά μας αν δεν τα διεκδικήσωμε. Κάνω έκκληση στους απόδημους Έλληνες να στηρίξουν τον αγώνα μας».


vrachiolidis@yahoo.grhttp://makeleio.gr

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: