27/10/12

Η ΡΩΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

Πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Κύπρου, φαίνεται να ζητά η Μόσχα για να παραχωρήσει το δάνειο, το οποίο από το περασμένο καλοκαίρι έχει ζητήσει η Λευκωσία.

Το θέμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Σημερινή», έθεσε ο
αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής, Καινοτόμου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Δούμα, Μιχαήλ Γεμελιάνοφ, ο οποίος συναντήθηκε χθες στην Μόσχα με τον υποψήφιο πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γεμελιάνοφ είπε στον κ. Λιλλήκα: «θα θέλαμε να δούμε μιαν αμοιβαία, απαντητική πολιτική έναντι της Ρωσίας και ειδικότερα των επενδύσεών μας, οι οποίες θα πρέπει να χαιρετίζονται στην Κύπρο και στον τομέα της ενέργειας».

Ο Ρώσος βουλευτής εξήγησε ότι οι σχετικές αποφάσεις με τη χορήγηση δανείου λαμβάνονται από το υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια η υπόθεση πάει στην Κρατική Δούμα, η οποία αποφασίζει αν θα τις επικυρώσει ή όχι. «Θα συμβάλουμε, ώστε το δάνειο να είναι ρωσικό, γιατί είναι κατανοητό ότι το ρωσικό δάνειο είναι πιο ευνοϊκό από εκείνο του ΔΝΤ, γιατί δεν θέτουμε κάποιους οικονομικούς όρους για την παραχώρησή του, δεν ορίζουμε κάποια συγκεκριμένη πολιτική, όπως συμβαίνει τώρα με την Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε πως το ΔΝΤ ακολουθεί εξαιρετικά μονομερή πολιτική έναντι της Ελλάδας.

πηγή: onAlert.gr 


Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: