29/7/12

ΔΝΤ : ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ...ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

Όπως αναφέρει η Real News της Κυριακής, η εσωτερική έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2020 δόθηκε στα στελέχη της
Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών, στον Επίτροπο Όλι Ρεν και μπήκε στην ατζέντα του Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος εξέφρασε τους προβληματισμούς της Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΔΝΤ κατέστησε σαφές στην Κομισιόν και τους εταίρους, ότι το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα δεν "βγαίνει" και ως εκ τούτου απαιτείται παρέμβαση, με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους και τη συνέχιση της χρηματοδότησης.
Ως εκ τούτου, το εκτελεστικό ταμείο του ΔΝΤ καλεί τους εταίρους ή να βρουν λύση ή αν λύσουν το πρόγραμμα και να σταματήσουν τη χρηματοδότηση.
Τα σενάρια που κυκλοφορούν στις Βρυξέλλες
Όσο για τα σενάρια που κυριαρχούν στις Βρυξέλλες για τις επόμενες εξελίξεις, είναι δύο.
Το πρώτο, προβλέπει ότι, εάν παρά τον επιπλέον χρόνο προσαρμογής η κυβέρνηση δεν φέρει ορατά αποτελέσματα, οι εταίροι θα διασπαστούν στο Συμβούλιο, δεν θα εκταμιεύσουν την επόμενη δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου, το ΔΝΤ θα ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το πρόγραμμα και θα ζητήσει τη διεθνή προστασία για να διακανονιστούν οι οφειλές της χώρας προς αυτό.
Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών και να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα.
Το δεύτερο, το καλό, προβλέπει, ότι εάν η κυβέρνηση καταφέρει να δρομολογήσει όλα όσα συμφώνησε με την τρόικα, τότε οι ελεγκτές θα συγγράψουν μια έκθεση με την οποία θα εισηγούνται τη συνέχιση του προγράμματος.

news247



Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: