27/7/12

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΘΗΤΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ !!

 Πρωτιά 14χρονου Έλληνα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Έκθεσης-Πάνω από 1 εκ. συμμετοχές


Μεγάλος νικητής -των ελληνικών συμμετοχών- του 41ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Επιστολικής Έκθεσης στέφθηκε ο 14χρονος Μάριος Χατζηδήμου του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, ο οποίος και επέλεξε τον Ρότζερ Φέντερερ για να του μιλήσει για τα Ολυμπιακά ιδεώδη...


«Για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν ούτε αναβολικά, ούτε πρωταθλητισμό, ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για τη συμμετοχή, "ευ αγωνίζεσθαι", φιλί, ειρήνη και σε αυτό το πνεύμα, εύχομαι να σταθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες», γράφει -σύμφωνα με δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ- ο μαθητής της Β Γυμνασίου από τα Γιαννιτσά.

Ενώ εξίσου συγκινητική είναι και η συνέχεια της επιστολής του: «Βρέθηκα, εκεί, στην Αρχαία Ολυμπία, στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.Χ. - οι κήρυκες γυρνούν όλη την Ελλάδα και αναγγέλλουν το γεγονός. Οι πόλεμοι σταματούν, γιατί ο αθλητισμός ενώνει και συμφιλιώνει τους ανθρώπους, έτσι τουλάχιστον ήταν τότε.. Νέοι από κάθε άκρη της χώρας καταφθάνουν εκεί με λεβέντικη ψυχή και σώμα για να αγωνισθούν τον "καλόν αγώνα"».

Η έκθεση του Χατζηδήμου κρίθηκε ως η καλύτερη από τις ελληνικές και θα διαβιβαστεί στο διεθνές γραφείο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης μέσω των ΕΛ.ΤΑ. Η τελική κρίση θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου στο Κατάρ στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης.

Στον διαγωνισμό -με θέμα «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή/τρια ή μία μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για σας οι Ολυμπιακοί Αγώνες»- συμμετείχαν πάνω από 1.000.000 μαθητές από 55 συνολικά χώρες.

kafeneio-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: