20/6/12

ΛΑΔΙ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ KLM !!

Το αεροπλάνο της KLM που απογειώθηκε στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, από το αεροδρόμιο του Αμστερνταμ με προορισμό το
Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου πραγματοποιείται η περιβαλλοντική σύνοδος κορυφής Ρίο+20, πετά χρησιμοποιώντας καύσιμο φτιαγμένο από... μαγειρικό λάδι!

Οπως η ίδια η ολλανδική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε, το αεροσκάφος της χρησιμοποιεί βιοκαύσιμο που παρασκευάζεται από μαγειρικό λάδι και συγκεκριμένα από λάδι για τηγάνισμα, κυρίως φυτικό, που προέρχεται από εστιατόρια.

«Υπάρχει περίπου 20% βιοκαυσίμου στο αεροσκάφος που πετά για το Ρίο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Γιόοστ Ρούεμπολ, που όπως είπε η πτήση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ από την εταιρεία με βιοκαύσιμα.

Το Boeing 777-200, στο οποίο επιβαίνει ο Ολλανδός υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιοόπ Ατσμα, απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις 12:01 ώρα Ελλάδας και θα πρέπει να προσγειωθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 23:55.

Η KLM, η οποία είχε ανακοινώσει στις 22 Ιουνίου του 2011 την έναρξη εμπορικών πτήσεων με αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού, ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έχει εξασφαλίσει εμπορικές πτήσεις με αυτό το είδος του καυσίμου.Αρκετες πτήσεις με βιοκαύσιμα έχουν προγραμματιστεί για τη σύνοδο Ρίο+20, ανάμεσά τους και μια πτήση που αναχώρησε την Δευτέρα από το Μόντρεαλ με προορισμό το Τορόντο, η οποία μετέφερε 66 επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: