13/6/12

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΓΣΣΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ




Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 στα γραφεία του Κινήματος με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κώστας Τσικρικάς, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Νίκος Κιουτσούκης, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας Ηλιόπουλος και μέλη του προεδρείου των δυο σωματείων.

Παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Β΄ Αθηνών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννης Μανώλης και ο συντονιστής του συνδικαλιστικού τομέα του Κινήματος Νίκος Δρίτσας.

Μετά την συνάντηση ο κ. Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Είχαμε την χαρά σήμερα να συναντηθούμε με τους προέδρους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Κάναμε έναν ειλικρινή διάλογο για πάρα πολύ ώρα για τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Υπάρχει μια κοινή διαπίστωση, ότι αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δέχονται μια επίθεση από τη Νέα Τάξη πραγμάτων.

Οι δανειστές έχουν στοχοποίησει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αυτής της χώρας, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, στα όρια της αντοχής για το μίνιμουμ της δυνατότητας επιβίωσης μέσα στην οικογένεια τους.

Εχουν πληρώσει ουσιαστικά το σύνολο των μέτρων που έχει επιβάλλει η τρόικα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η μείωση των εισοδημάτων, των μισθών και των συντάξεων, να έχει οδηγήσει σε πλήρη ύφεση  την ελληνική οικονομία.

Συμφωνήσαμε ότι θα είμαστε σε συνεχή διάλογο προκειμένου από κοινού, συνδικάτα και κόμματα, να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια εθνική λύση.

Μια εθνική λύση που θα λυτρώσει την Ελλάδα από τα μνημόνια και από εκείνους οι οποίοι βλέπουν τους εργαζόμενους ως αριθμούς μητρώων.

Οι εργαζόμενοι είναι οικογενειάρχες και πίσω από αυτές τις οικογένειες υπάρχουν άνθρωποι».     


Ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Ενημερώσαμε τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στους μισθωτούς ,τους συνταξιούχους και κυρίως στους ανέργους.

Εξηγήσαμε όχι μόνο τις μειώσεις των μισθών αλλά και την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, αλλά τη πλήρη αποδόμηση της συλλογικής αυτονομίας, των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, που έγινε με καταπάτηση του Συντάγματος και των διεθνών σχέσεων εργασίας.

Ζητήσαμε τη βοήθεια, όπως ζητάμε από όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η τάξη η οποία διασαλεύτηκε στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών, του συλλογικού δικαίου.

Πληροφορήθηκα ότι πριν λίγο ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας μίλησε για την ένδεια του κράτους που οδηγεί, όπως είπε, στο να μην μπορούν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, κυρίως το επίδομα ανεργίας.

Το κράτος είναι υποχρεωμένο, το Σύνταγμα το επιβάλλει και τα περισσότερα εξ’ αυτών είναι αποκλειστικά από πόρους των εργαζομένων. Τα επιδόματα ανεργίας δεν καταβάλλονται από το κρατικό προϋπολογισμό, είναι δικές μας εισφορές που απαιτούμε να δίνονται στους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν και τη μεγαλύτερη από όλους ανάγκη.

Όσο για τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν μπορούμε να ακούμε το γνωστό ότι τα ταμεία δεν έχουν, γιατί εμείς ως εργαζόμενοι,  έχουμε καταβάλει κανονικότατα τις εισφορές μας, αλλά δυστυχώς τα αποθεματικά  λόγω του PSI, του γνωστού κουρέματος, μειώθηκαν.

Η εισπραξιμότητα έχει φτάσει στο μηδέν και οι μηχανισμοί του κράτους δεν λειτουργούν, ώστε να πατάξουν τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και τους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν εργαζόμενους και δεν αποδίδουν αυτά που τους παρακρατούν».

Ο κ. Κώστας Τσικρικάς έκανε την εξής δήλωση:

«Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και να του θέσουμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε  οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Τις μεγάλες περικοπές στο εισόδημα που ξεπερνούν το 50%, την ακύρωση των εργασιακών μας σχέσεων, την καταστρατήγηση των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, το ζήτημα ιδιαίτερα των απολύσεων στο Δημόσιο μέσω της εργασιακής εφεδρείας και της μεγάλης συρρίκνωσης που κυοφορείται κατά 150 χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

Αυτό έχει παρενέργειες γενικότερες. Διαλύεται η δημόσια διοίκηση, διαλύονται οι δημόσιες υπηρεσίες, διαλύονται τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά. Διαλύεται στο σύνολο της η ελληνική κοινωνία. Προκαλείται φτώχεια και εξαθλίωση σε όλο τον ελληνικό λαό.

Αυτές οι πολιτικές της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας πρέπει να σταματήσουν πάραυτα.  Καλούμε όλα τα ελληνικά κόμματα να αντιδράσουν και να μεταφέρουν μήνυμα στους εταίρους μας της Ευρώπης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει άλλο αυτά τα βάρη γιατί προκαλείται συνολικά οικονομική ερήμωση στη χώρα μας.

Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 21%, στους νέους μας το 50%, δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία να φεύγουν οι νέοι μας πάνω στους  οποίους έχουμε επενδύσει τόσο ως ελληνική πολιτεία όσο και οι ελληνικές οικογένειες,  να φεύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας . Τους  χρειαζόμαστε εδώ, θέλουμε να αξιοποιηθεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, γιατί η χώρα μας ούτε μικρή ούτε φτωχή είναι.

Πρέπει να αλλάξει άρδην η πολιτική που εφαρμόζεται  τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη. Δηλαδή να ακυρωθεί και να αλλάξει η πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας που έχουν επιβάλει οι ισχυροί της Ευρώπης. Να πάμε σε μια Ευρώπη των λαών και όχι του παρασιτικού κεφαλαίου.

Ιδιαίτερα θέλω να τονίσω το ζήτημα  των ταμείων μας. Η ενοποίηση των ταμείων όπως γίνεται του ΤΕΑΔΥ και των άλλων θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα,  για αυτό η ΑΔΕΔΥ ζητάει να εξαιρεθεί το ΤΕΑΔΥ ιδιαίτερα από το ενιαίο ταμείο και με αναλογιστικές μελέτες που θα κάνουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2012, να δούμε την βιωσιμότητα τόσο του ενιαίου ταμείου όσο και του ΤΕΑΔΥ αν μείνει εκτός και ανάλογα να αποφασίσουμε για την ένταξη μας στο νέο ταμείο.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε στα ζητήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης . Ο  ΕΟΠΠΥ είναι  ανολοκλήρωτος, έχουν γίνει τεράστιες  περικοπές,  για αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει και να καλύψει αυτή τη μεγάλη ανάγκη. Να καλύψει αυτό το ύψιστο κοινωνικό αγαθό που είναι η υγεία».



Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: