13/6/12

ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!

 Δίχτυα έχουν απλώσει μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου στην Αθήνα, για να «ψαρέψουν» καταθέσεις.
Έχουν στήσει τα επιτελεία τους, σε σουίτες
μεγάλων ξενοδοχείων της πρωτεύουσας και κλείνουν ραντεβού με επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών. Το κυνήγι για τις καταθέσεις είναι ανελέητο από τους ξένους τραπεζίτες, που εκμεταλλεύονται το ρευστό πολιτικό σκηνικό, αλλά και το μπαράζ των δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο, ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν εγκαταλείψει το ευρώ.
Το μόνο που υπόσχονται οι ξένες τράπεζες, ανάμεσα τους η UBS, η Merrill Lynch, η Deutche Bank, αλλά και η Citibank, η Gredit Agricole και πολλές άλλες, είναι η ασφάλεια των καταθέσεων, αφού τα επιτόκια που προσφέρουν είναι ελάχιστα. Ενώ έχουν φτάσει στο σημείο να προσεγγίζουν ακόμα και τραπεζικά στελέχη, από τα οποία ζητούν να μεταφέρουν στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαρροές από τις ελληνικές τράπεζες. Υπολογίζεται ότι το τελευταίο 15νθήμερο, οι καταθέτες έχουν «σηκώσει» περισσότερα από 4 δισ. ευρώ. Ενώ πλήθος είναι τα αιτήματα προς τις τράπεζες για αναλήψεις ποσών από 20.000 ευρώ και πάνω (απαιτείται προειδοποίηση 1 ή 2 ημερών ανάλογα με την τράπεζα), καθώς όσο πλησιάζουμε στις εκλογές η ανησυχία κορυφώνεται.
Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη το 40% των χρημάτων που σηκώνουν οι Ελληνες το τελευταίο διάστημα κατευθύνονται σε τράπεζες του εξωτερικού και το 60% το «φυλάνε» σε θυρίδες, στρώματα και σεντούκια.
Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2010 περισσότερα από 72 δισ. ευρώ έχουν φύγει από τις τράπεζες της χώρας.
Οι ελπίδες για να αναστραφεί το κλίμα φυγής και για να υπάρξει σταδιακή επάνοδος των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, όπως αναφέρουν οι τραπεζίτες, είναι η ανάδειξη κυβέρνησης από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
πηγή: imerisia.gr


Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: