29/4/12

SINGULAR LOGIC ΠΡΟΣΕΧΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

 H SingularLogic είναι μια εταιρεία που γεννήθηκε από την συνένωση της Singular και της LogicDIS παλιότερα γνωστή σαν Computer
Logic. 
Η Singular κουβαλούσε μαζί της την εταιρεία ΔΕΛΤΑ που την γνωρίσαμε από την επεξεργασία και παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσα από τα παράθυρα των TV καναλιών κάπου στο 1990-1994.
Η LogicDIS είχε αναλάβει μεγάλα έργα πληροφορικής στο δημόσιο. Με λίγα λόγια ήταν μια κρατικοδίαιτη εταιρεία & είχε την στήριξη των τραπεζών.
Μετά την εξαγορά της LogicDIS από την Singular γεννήθηκε η SingularLogic μία από τις μεγάλες εταιρείες τυποποιημένου Λογισμικού της χώρας.

Σαν εταιρεία η SingularLogic κληρονόμησε τα προβλήματα των δύο εταιρειών. Το Software ήταν παλιάς τεχνολογίας, με χιλιάδες εγκαταστάσεις.
Μετά την συγχώνευση της Singular & της LogicDIS τα περισσότερα παραδοσιακά στελέχη εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση ή εκδιώχθηκαν.
Την SingularLogic την στήριξε ο τραπεζικός τομέας & στην αγορά ήταν γνωστή σαν «ο γίγαντας με τα γυάλινα πόδια»
Ανάσα στην SingularLogic έδιναν οι κάθετες ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού που διέθεταν οι μικρές εταιρείες του ομίλου.
Επί 3 ολόκληρα χρόνια η SingularLogic με την βοήθεια των τραπεζών κατάπινε μικρές πρωτοποριακές εταιρείες πληροφορικής.
Οι τράπεζες συμμετείχαν στο εταιρικό σχήμα της SingularLogic, έως που στελέχη τραπεζών καλέστηκαν να παίξουν τον ρόλο «πληροφορικάριων»
Η αγορά πληροφορικής ήταν πάντα από τις πιο δύσκολες και ανταγωνιστικές. Υπήρχαν μεγάλες περίοδοι κρίσης στην ιστορία της SingularLogic.
Μία μεγάλη κρίση στην αγορά της πληροφορικής, ίσως η πρώτη, ήταν την περίοδο 1993-1995. Η μεγαλύτερη είναι αυτή που την μαστίζει τώρα.
Κάθε μεγάλη κρίση στην πληροφορική η SingularLogic την ξεπερνούσε σχεδιάζοντας αλλαγές στον ΚΒΣ σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις.
Έτσι γνωρίσαμε ανούσιες αλλαγές σε διατάξεις του ΚΒΣ, ΕΑΦΔΣΣ & άπειρες αλλαγές κλάσης ΦΠΑ, καθώς & χιλιάδες άλλες ανούσιες επεμβάσεις στον ΚΒΣ.
Αυτή την στιγμή η SingularLogic ζει την μεγαλύτερη κρίση, βουλιάζει κάτω από το βάρος του πελατολογίου της, που έχει ανάγκη από νέα προϊόντα.
Το πελατολόγιο της SingularLogic εκτός από λίγες σχετικά, μεγάλες εταιρείες, έχει απαρχαιωμένο λογισμικό, που χρειάζεται ακριβά upgrades.

Η SingularLogic ξεμπαγκάρει αυτή την στιγμή το νέας γενιάς λογισμικό που προσπαθεί να βγάλει στην αγορά εδώ και χρόνια.
Η SingularLogic ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τον εσωτερικό πόλεμο στελεχών για την επιλογή προϊόντων που προωθεί. Προϊόντα Singular ή Logic ?
Οι τραπεζίτες με τις κλίκες τους προσπαθούν να επιβληθούν σε μηχανικούς λογισμικού, αναγκάζοντάς τους να αναπτύσσουν άκυρα προϊόντα λογισμικού.
Ένα πρωτοποριακό προϊόν της LogicDIS για την εποχή του, το LDERP & οι ορίζοντες win που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην εταιρεία χαντακώθηκαν.
Το προσωπικό & το δίκτυο πωλήσεων προερχόμενο από την Singular δεν ήθελε αλλά & δεν μπορούσε να πουλήσει και να υποστηρίξει τα καλύτερα προϊόντα της LogicDIS.
Το μεγάλο χτύπημα στα λεγόμενα ERP προϊόντα LogicDIS δόθηκε όταν ομάδα στελεχών και μηχανικών λογισμικού έφυγε και δημιούργησε άλλη εταιρεία τυποποιημένου λογισμικού.
Οι Τραπεζίτες μανατζερς της SingularLogic αποφάσισαν ανάπτυξη νέου λογισμικού, που δυστυχώς γέρασε πριν βγει στην αγορά, αφού οι εξελίξεις στην πληροφορική είναι ραγδαίες.
Το δίκτυο πωλήσεων της SingularLogic (μισό Singular, μισό logic ) δεν μπορεί να πουλήσει & να υποστηρίξει το σύνολο των προϊόντων της εταιρείας.
η SingularLogic ζει μια μεγάλη κρίση, άσχετη με την υπάρχουσα, γιατί η δική της προϋπήρχε. Αυτό ασφαλώς θα αποτυπώνεται και λογιστικά, στον ισολογισμό της.
Η αμοιβή της SingularLogic για το έργο της συγκέντρωσης, επεξεργασίας & μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων των εκλογών της 6η Μαΐου 2012, είναι 3.013.500,00 €

Η σύμβαση έργου της SingularLogic με το Ελληνικό δημόσιο για τις εκλογές.
Κατεβάστε το Αρχείο pdf από την Διαύγεια.


Το έργο της SingularLogic είναι ιδιαίτερα βαρύ. 
Όπως λέει η ίδια η εταιρεία στο site της, το έργο καλύπτει σχεδόν όλες τις δραστηριότητες της εκλογικής διαδικασίας εκτός από το να ψηφίσει για μας, αντί για μας...

Το έργο καλύπτει σχεδόν όλες τις δραστηριότητες της εκλογικής διαδικασίας και περιλαμβάνει:



  • Διαχείριση έργου και παροχή υπηρεσιών για τη συγκέντρωση, καταχώριση και αναμετάδοση των αποτελεσμάτων
  • Ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού
  • Σχεδίαση Δικτύου και προδιαγραφές για τη λειτουργία του συστήματος
  • Παραγωγή και διαχείριση έντυπου υλικού για τη μετάδοση των
    αποτελεσμάτων προς το Υπουργείο Εσωτερικών
  • Λειτουργία DataCenter για την επιχειρησιακή υποστήριξη του έργου
  • Λειτουργική υποστήριξη των ΜΜΕ για την αναμετάδοση των αποτελεσμάτων
  • Παροχή εναλλακτικών πηγών πληροφόρησης: Internet και τηλεφωνικό κέντρο
  • Στοιχειοθέτηση και παράδοση των αποτελεσμάτων μετά τις εκλογές στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στοιχειοθέτηση και παράδοση των αποτελεσμάτων μετά τις εκλογές στο Υπουργείο Εσωτερικών.

    Αυτό το τελευταίο, που κατά λάθος έχει γραφτεί δύο φορές στο website της εταιρείας, με ανησυχεί περισσότερο. Ένα τόσο σοβαρό έργο, αντιμετωπίζεται από την εταιρεία που θα το παράξει, με φτωχή και πρόχειρη τεκμηρίωση.
Ζούμε μία μεγάλη οικονομική κρίση. 
Η SingularLogic αυτή η μεγάλη εταιρεία πληροφορικής, ζει και αυτή την δική της.
H SingularLogic συνεργάζεται στενά με τον δημόσιο τομέα.
Την έκταση της αυτής της συνεργασίας μπορείς να την καταλάβεις αν κάνεις ένα ψάξιμο στο site της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ.
Η εταιρεία ζει από το δημόσιο.
Εύκολα μπορεί να εκβιαστεί ή να εκβιάσει.
Η διεύθυνση της εταιρείας είναι τραπεζίτες.
Τους τραπεζίτες τους είδαμε σαν διορισμένους πρωθυπουργούς, να αλλάζουν την ζωή μας. 
Αυτοί θα διαχειριστούν, θα επεξεργαστούν και θα μεταδώσουν την θέληση του Ελληνικού λαού, που θα εκφραστεί μέσα από την διαδικασία των εκλογών.
Μία τόσο σοβαρή διαδικασία, θα έπρεπε να τεκμηριώνεται καλύτερα, στον δικτυακό τόπο της εταιρείας.
Η SingularLogic πρέπει να τεκμηριώσει και να δημοσιεύσει άμεσα την διαδικασία της συλλογής, της επεξεργασίας & μετάδοσης των αποτελεσμάτων.
Η ένωση εταιρειών πληροφορικής Ελλάδας, θα πρέπει να αποστείλει μέλη της παρατηρητές, σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας της πληροφορίας.
dethelontis-fotadistis.blogspot.com

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: