10/4/12

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΖΩΗΣ

Την επαναφορά διατάξεων για διαφάνεια στην ιδιωτική ασφάλιση, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ζητούν ενώσεις καταναλωτών.
Με κοινή ανακοίνωση τους, διαμαρτύρονται για την απόσυρση τους ενώ σε διαφορετική περίπτωση
απειλούν με μποϊκοτάζ.
Όπως αναφέρεται "θα καλέσουν τους καταναλωτές να μη συνάπτουν καμία νέα ασφάλιση ζωής και ασθενείας όσο κρατάει η αδιαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά" και τονίζουν ότι η πολιτεία έχει ελάχιστη υποχρέωση να διασφαλίσει την προστασία των ασφαλισμένων από πρακτικές αδιαφάνειας, καλλιέργειας ανακριβών εντυπώσεων, εκμετάλλευσης της αδυναμίας των καταναλωτών και αιφνιδιασμού τους με υπέρμετρες και αλόγιστες αυξήσεις κατά τη διάρκεια των συμβάσεων, ιδίως στις νοσοκομειακές ασφαλίσεις.
Οι ενώσεις καλούν τους καταναλωτές να μην συνάψουν και να μην προχωρήσουν στην αγορά καμίας ασφάλισης ζωής σε περίπτωση που δεν θα κατατεθεί και ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο με τις διατάξεις για τη διαφάνεια. Επίσης αν δεν υπάρχει σαφής και ρητή δέσμευση ότι η αναπροσαρμογή του ασφαλίστρου θα γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια.

NEWS247

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: