9/3/12

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο Έλληνας που ψάχνει στα σκουπίδια και στο άδειο κουτί ελαιολάδου λίγες σταγόνες από λάδι να ξεγελάσει την πείνα και την ανέχεια του. Μία φωτογραφία που ταξιδεύει στο Ελληνικό διαδίκτυο, ιδιαίτερα στα blogs και στο Facebook συνοδευόμενη με διάφορα σχόλια χρηστών.
Ψάξαμε και βρήκαμε την πραγματική (;) ιστορία της
φωτογραφίας που ξεκινά από την Θεσσαλονίκη (4/1/2011), αποδίδοντας στον δημιουργό - φωτορεπόρτερ της Νίκο Γιακουμίδη και τα προβλεπόμενα εύσημα μας.

Η φωτογραφία όπως αναπαράγεται σε διάφορα blogs και στο facebook Η φωτογραφία όπως αναπαράγεται σε διάφορα blogs και στο facebook
Η κατάντια του Ελληνα φτάνει στην Κίνα και στο www.chinanews.com Η κατάντια του Ελληνα φτάνει στην Κίνα και στο www.chinanews.com
Η κατάντια μας ταξιδεύει και στο Ρώσικο διαδίκτυο Η κατάντια μας ταξιδεύει και στο Ρώσικο διαδίκτυο
Μετά αναπαράγεται στην γνωστή The Wall Street Journal Μετά αναπαράγεται στην γνωστή The Wall Street Journal
Και καταλήγει (ή ξεκινά) στην επίσης γνωστή washington post με λεζάντα : Jan. 4, 2011 - Και καταλήγει (ή ξεκινά) στην επίσης γνωστή washington post με λεζάντα : Jan. 4, 2011 - "In Thessaloniki, Greece, a man salvages an olive oil container from a trash bin to collect the remaining oil. Welfare agencies and charity groups have warned of a spike in poverty and homelessness in Greece due to the effects of the financial crisis"
Φωτορεπόρτερ : Νίκος Γιακουμίδης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Έχοντας συγγενείς φωτογράφους και φωτορεπόρτερ, η ενασχόλησή του από πολύ μικρή ηλικία με την φωτογραφία ήρθε ως φυσική συνέπεια. Φωτογραφίες του έχουν «ντύσει» πολλά πρωτοσέλιδα και “σαλόνια” σε όλο το διεθνή έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
Ενδεικτικά και μόνο αναφέρονται: New York Times-Post, Washington Time-Post,USA today, Daily Telegraph, Economist, Guardian, Independent, Times, Le Monde, Le Figaro, Liberation,Spiegel.
Είναι μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

 http://www.asxetos.gr/fotografies/photo-news/fotoreporter/katantima-ellina-ladi-skoupidia.html

http://partaolablog.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: